LECITHIN




Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.



Kegunaan Lecithin :

     ~ Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah   (blood lipids).
      ~   Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. 
    ~  Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
     ~   Membantu kawal paras triglycerides. 
    ~ Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.  
   ~  Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

                                                SESUAI BAGI GOLONGAN WARGA EMAS
 ~Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.

~Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.


                                        UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
      Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung

MAMPU MENURUNKAN BERAT BADAN
Menolong mengeluarkan lemak dari sel, sekaligus menurunkan berat berat.

BAIK UNTUK KULIT
Menegang dan melembutkan kulit

Untuk mencuba produk ini sila hubungi saya di :
Email : dinaonlinebiz@gmail.com
 Facebook https://www.facebook.com/dinaffi


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

pembaca yang mengalami masalah kesihatan di galakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.



Testimoni dari pengguna   




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...