Asasnya, lecithin berfungsi
sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati
daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.
Kegunaan Lecithin :
~ Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan
lemak darah (blood lipids).
~ Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
~ Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan
kolesterol baik (HDL).
~ Membantu kawal paras triglycerides.
~ Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang
tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
~ Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah
kolesterol
SESUAI BAGI GOLONGAN WARGA EMAS
~Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab
angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.
~Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang
menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.
UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR
(SISTEM JANTUNG)
Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat
Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung
MAMPU MENURUNKAN BERAT BADAN
Menolong mengeluarkan lemak dari sel, sekaligus menurunkan berat berat.
BAIK UNTUK KULIT
Menegang dan melembutkan kulit
Untuk mencuba produk ini sila hubungi saya di :
Email : dinaonlinebiz@gmail.com
Facebook https://www.facebook.com/dinaffi
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,
merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
pembaca
yang mengalami masalah kesihatan di galakkan mendapat nasihat dari pakar
kesihatan.
Testimoni dari pengguna
No comments:
Post a Comment